9/14/2013

Pork tenderloin with baked potato and mango chutney dressing


Lovade att jag kunde dela med mig utav godaste receptet från veckans recept från Linas matkasse som vi fick och detta är nog favoriten för veckan som vi har lagat:)

Ingredienser:
900 gram potatis
300 gram morötter
1 dl creme fraiche
1 dl mango chutney
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
Svartpeppar och salt
1 orange paprika
1 knippe salladslök
Fläskytterfile
Romansallad
1/2 gurka


Tillagning:
Klyfta potatis och skala och  morötter. Lägg allt på en plåt och krydda med salt och peppar och ringla över olja. Låt det sen rosta i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.

Blanda sen ihop mango chutney, creme fraiche, olja, vitvinsvinäger och peppar. Hacka paprikan och salladslöken och tillsätt i dressingen. Förvara den kallt under tiden.

Skär fläskytterfilé i lite tjockare skivor, krydda med salt och peppar. Stek köttet sen i smör.

Dela sen sallad och gurka för att servera till maten.

Ät och njut


15 kommentarer :

  1. Åh guud så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  2. Men åhh... Var jag inte hungrig så blev jag hungrig nu kan jag säga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe...blev över igår så ikväll på jobbet får jag samma goda mat i matlådan.

      Radera
  3. Mm gott det ser ut! ;)

    sv:hihi tack! :D

    SvaraRadera
  4. Oj det ser fantastiskt gott ut det där=)

    SvaraRadera
  5. Vad gott det ser ut!

    SvaraRadera
  6. This sounds like something my hubby would like. He is a big fan of mango and mango chutney.

    SvaraRadera
  7. det såg verkligen fantastiskt gott ut :)

    SvaraRadera