9/16/2013

Kids can do crazy things


Kaffe är min räddning för att orka ta tag i denna dag. Är ledig och det är skönt, men det kunde ha varit bättre. 
Isabelle har gjort mig lite ledsen då hon tyvärr gick loss med saxen igår kväll. Jag jobbade, men Nico skrev till mig att hon hade klippt bla en nalle och sen sig själv. Jag tog det först som så att hon hade klippt sig i fingret eller så, men när jag kom hem så sa han att hon har typ pagefrisyr nu:-/ Jag fick inte sett det igår eftersom barnen sov, så jag fick ju se hennes nya frisyr nu på morgonen. Ingen rolig syn:(
Hon har ju varit så glad för sitt långa hår, så jag vet inte alls hur hon tänkte. Men vet ju om att det är en rätt vanlig sak som barn kan testa...att klippa sig själv. Jag gjorde också det som liten, fast jag klippte min lugg bara. 
Tycker bara det är så synd. Väljer att inte ta bild på det, men det är klippt nedanför öronen på båda sidor och sen är håret längre bak där som hon inte kunde nå med saxen. 

Ska ringa nu kl 9, hoppas kunna få en tid för henne hos frisören. Hon ska på 4 års kontroll idag också, så jag tänkte se om det gick och passa in att hon kan få tid på salongen som är där i närheten antingen innan eller efter vår tid på BVC. Så kan man ju hoppas dem kan få till en finare page eller nåt på henne. Efterbild kan jag ordna senare, men att lägga ut bild på håret nu känns inge vidare. 9 kommentarer :

 1. Tråkigt med saxincidenten :/ Jag försöker lära Felicia redan nu att saxen är aj aj för barn, så varje gång hon ser en sax säger hon "ajaj barnen inte röra sax" och så viftar hon med sitt pekfinger :p Hoppas hon gör samma sak om några år, men det är väl att hoppas för mycket :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har gjort likadant med henne. Men när dem går på förskolan och lär sig mer och mer, så kan man inte hålla dem undan från allt:) Saxar och det får dem ju använda sen på förskolan just för det hör ju till motoriken. Men vi har sagt hela tiden att sax ska hon inte använda utan att vi är med.
   Det är lätt hänt, men hon är ledsen över att behöva klippa sig kort nu. Tror inte hon kommer göra om detta igen iallafall.

   Radera
 2. Ja tyvärr kan man ju inte lära dom allt här i livet, vissa saker måste dom lära sig av egna erfarenheter. Men tur nog så växer det ut igen och hon har nog lärt sig att inte göra om samma sak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja...hon har nog lärt sig en läxa:)

   Radera
 3. Anonym9/16/2013

  Men oj :( inte kul alls.

  Www.mystyle.blo.gg

  SvaraRadera
 4. Näeee vad tråkigt att hon klippt sig själv, förstår att du blir ledsen, men frissan fixar nog till henne fint.

  har faktiskt hänt på ett dagis jag jobbat på, det fanns ett rum som äldre barn får sätta sig och och komma bort från de yngre lite och man kollar till dem då och då. Vid ett tillfälle så hade de gjort precis sådär, just den dagen jobbade inte jag, men kan tänka mig hur fröknarna och föräldrarna kände

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja...det är så trist:( Inte så mycket man kan göra åt det. Får tänka på att det är bara hår och att det växer ut ju ut igen så småningom. Är glad att hon inte klippte av det över öronen, för det hade absolut inte varit kul.

   Radera
 5. Förstår att du prioriterade håret och bokade om BVC för att hade ju inte varit så skoj att gå dit med henne sådär,

  Men klandra inte dig, det är sådant som händer, samt tur då att hon inte klippte det jättekort som sagt. Samt så har hon säkert lärt sig en läxa nu också

  kraaamar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte lägga skulden på mig själv gällande detta...var ju inte här när det skedde igår:) Lägger inte skulden på nån annan heller, för detta är ju en typisk grej som kan ske med barn.

   Radera